Välkommen till Umekajak 2022

Midnattspaddling Karlsborg 2 Juli 2021


Umeå 7 September 2022


September månad bjuder ofta på fina brittsommardagar och vattentemperaturen är betydligt högre än på våren. Så passa på att njuta av de sista fina paddlingsveckorna.

 Under September månad går det bra att hyra kajak i Karlsborg (Karlsborg 305) eller vid Skeppsviks herrgård.

 Eftersom herrgården har stängt  för säsongen så bokar ni genom att ringa  Mats, 070-5985080  

Pris hyra enkelkajak:

Halvdag (4h): 250 kr

Heldag (>4h): 350 kr

Dygn: 400 kr


Pris hyra dubbelkajak:

Halvdag (4h): 400 kr

Heldag (>4h): 550 kr

Dygn: 600 krBokningsbara guidade turer 

Vi har nu avslutat våra guidade turer för säsongen

Ordinarie turer(2023):

Guidad tur/Gourmetpaddling, Skeppsvik, Söndagar 12.00 Slut för säsongen (juni 2023 - augusti 2023)

Midnattspaddling, Karlsborg Fredagar 21:30

 Slut för säsongen (juni 2023-juli 2023)


Ring Mats, 070-5985080 för bokning


Kajakkurs 2023

 Det går nu bra att anmäla sig till nästa års kajakkurs.


Kursen består av 4 träffar   på ca 2,5h/gång och syftar till att ge en introduktion i kajakpaddlingens grunder avseende paddlingsteknik, räddningsteknik  navigation  etc. Kostnaden är 600kr/person och kurstillfälle och antalet kursdeltagare är begränsat till 10 personer. Total kursavgift är alltså 2400kr/person om man deltar vid alla tillfällen.           


HYR KAJAK PÅ SKEPPSVIKS HERRGÅRD.

Under 2023 kommer det att gå att hyra kajaker i Skeppsvik, ring herrgården: 090-54054 eller Mats: 070-5985080 Vi kommer att ha åtta enkelkajaker samt två dubbelkajaker för uthyrning i Skeppsvik.

För uthyrning i Karlsborg ring Mats: 070-5985080  Vi har 10 Enkelkajaker samt 1 dubbelkajak för uthyrning i Karlsborg.

Kontakt:  mats@umekajak.se   

   


       

PRIVATLEKTIONER

Vill du också lära dig att paddla kajak - Antingen går du vår kajakkurs eller så bokar du/Ni en privatlektion med oss.   För en 2-timmars kom-igång-kurs tar vi 1000 kr. Om ni är 2 deltagare kostar det totalt 1350 kr. För bokning, kontakta Mats via mail:  

mats@umekajak.se 

eller ring: 070-5985080  


FÖRETAGSEVENTS

För företagsevent kontakta oss för en offert. Ring Mats 070-2240438 eller maila: mats@umekajak.se.
        

UTHYRNING EGNA RESMÅL 2022/2023

Om ni är ett större sällskap så kan vi transportera kajakerna med vår släpvagn till en startplats för att senare hämta upp dem på en annan plats. Ni får dock betala extra för denna specialtransport

Populärt är tex att paddla nerför Umeälven med start på Ön och målgång i Holmsund, Stöcke småbåtshamn, Strömbäck eller Kont.

   

GUIDADE TURER 2023

Vi kommer även nästa sommar att köra våra populära guidade turer. Vi kommer att ha en fast tid för Midnattspaddling, fredagar kl: 21.30 i Karlsborg/Holmsund. På beställning kan vi även köra andra dagar om man är fler än fyra som vill paddla.

Gourmetpaddlingen kommer vi att köra i Skeppsvik, se datum ovan. Förra säsongen blev i princip alla gourmetpaddlingsturer fullbokade på väldigt kort tid. Det var även ett högt tryck på midnattspaddlingsturerna. För garanterad plats bör ni boka minst två veckor innan. Maila till:mats@umekajak.se.

Yogapaddling kommer vi att utföra på beställning och i mån av tillgång till yogainstruktör. Kravet är att ni är ett större gäng på mellan 6 - 10 personer.

Vi kommer även att ha möjlighet att anordna Fjällpaddling i Hemavan/Tärnaby om ni är ett sällskap på minst 6 personer.


PRESENTKORT 2023

Det går givetvis alldeles utmärkt att köpa presentkort till alla våra aktiviteter. Ring Mats 070- 598 50 80  för mer information eller maila din fråga eller beställning till: mats@umekajak.se.

      
280 000 Träffar

Vi har nu passerat 280 000 träffar på vår hemsida vilket vi givetvis är mycket nöjda medUmekajak på TV

Under 2020 medverkade vi vid 2 tillfällen i TV produktioner. Den 16 juni medverkade Umekajak i en inspelning för Tv programmet Gokväll. Vi paddlade i Öreälven med 3 kajaker. En fantastisk dag med trevligt sällskap. Reportaget går att se på svt play/go kväll från den 27/8 ifjol. Reportaget börjar ca 32 minuter in i programmet.

Under fjolåret syntes vi också i programmet: "Tillsammans med Strömstedts" på TV4. I ett av avsnitten medverkade jag, Kurt och några av våra kajaker i en kajaktävling mellan Anja & Filippa och Niklas & Jenny.  Avsnittet går nog fortfarande att se på TV4 play.  Ta gärna en titt och njut av den vackra omgivning som vi brukar paddla i och låt detta bli en "teaser" för den stundande kajaksäsongen . 


Väl mött paddlingssäsongen 2023!

Epilog 2021

Även om paddlingssäsongen fortfarande är igång så kan det vara roligt med en återblick på årets säsong. Paddlingssäsongen 2022 har bjudit på många fantastiska paddlingsstunder med trevligt sällskap.

Även om det inte blev några yogapaddlingsturer 2022 så vill jag ändå berätta om en magisk upplevelse från en tidigare säsong. Onsdagen 27/8 -2014 körde vi säsongens sista yogapaddlingstur som blev något utöver det vanliga. Vi hade en fin lugn tur till ön Buten där vi yogade på klipporna i skymningsljuset. Efter en värmande kaffetår framför brasan paddlade vi hemåt i mörkret i skenet från våra lanternor och pannlampor. Halvvägs hem började norrskenet spela över himlen och allt blev ännu mer magiskt. Eftersom alla ville paddla mer tog vi en extra sväng och njöt av mörkret, tystnaden och den stjärnprydda himlen. Detta var nog en av de häftigaste paddlingsupplevelser jag haft och jag paddlar ändå ganska ofta. Jag hoppas att alla våra gäster hade lika stort utbyte av turen som jag, Kurt och Ulrika hade den kvällen.

Även denna sommar var jag i Hemavan och paddlade och fick åter uppleva en fantastisk paddlingsnatt i Laisans delta. Laisan
låg spegelblank, ca 15 grader i luften, månsken samt en himmel som flammade i rött. Det går nästan inte att beskriva i ord men det var sagolikt vackert. Titta gärna på mitt korta filmklipp så kanske du förstår vad jag menar.

I september var jag åter uppe i Hemavan och paddlade. Även fast det småduggade så låg Västansjön spegelblank och fjällsidorna sprakade i fantastiska höstfärger. Det var så vackert...            

Förhoppningsvis är det fler som vill följa med oss upp till Tärnaby/Hemavan och njuta av den fantastiska omgivningen med vackra vyer och kristallklart vatten denna säsong.

En nästan lika vacker upplevelse är att följa med på någon av våra midnattspaddlingsturer. Sommaren 2022 genomförde vi ett flertal sådana turer och hade mestadels tur med vädret. Förhoppningsvis upptäcker ännu fler denna säsong hur härligt det är att njuta av nattens stillhet i en kajak i den unika norrländska sommarnatten.

Våra populära gourmetpaddlingsturer i Skeppsvik blev även under 2022 en uppskattad aktivitet. Kombinationen utsökt mat och Paddling tycks vara ett tilltalande koncept.    

Även om vädret inte alltid var på topp så hade vi en hel del uthyrningen både i Karlsborg/Holmsund och i Skeppsvik.    

Tidigare har både jag och Kurt deltagit i Umeå Kanotklubbs kajakpoloträningar vintertid.

På senare år har jag istället valt att åka en del längdskidor. Modern stakåkningen och kajakpaddling har faktiskt vissa likheter.

För er som inte vet vad kajakpolo är kolla in det här   youtubeklippet Både Kurt och jag medverkar i detta klipp och gör både "eskimåsvängar" och "handrolls".

Vill ni också lära er att göra rollar eller bara finslipa på paddlingstekniken? I somras hade vi flera lektioner i bl.a. räddningsteknik o eskimåsväng. Hör gärna av er till oss för ett prisförslag på lektioner. För er som letar efter en bra present till någon av era nära eller kära kan jag rekommendera att köpa presentkort på någon av våra guidade kajakturer eller varför inte på några privatlektioner.

Maila gärna er beställning till: mats@umekajak.se eller ring: 070-5985080

Umekajak ansluten till Upplevelser.com samt LiveIT.se

Sedan några år tillbaka är vi anslutna till upplevelsesiterna: Upplevelser.com samt LiveIt.se. Vår förhoppning är givetvis att vi på detta sätt ska nå ut till fler kunder i vårt avlånga land.

Det går att köpa presentkort på en guidad kajaktur via dem. Denna tur kan erbjudas både i Karlsborg och i Skeppsvik. Vi säljer ju även själva egna personliga presentkort till alla våra aktiviteter.

Anders Rehnman 26.09.2021 14:32

Hej! Vi är på jakt efter att köpa en kajak till till familjen, men vet inte än vilken sort. Vilka varianter finns att hyra och prova hos er?

Lena Blomqvist 25.04.2021 09:36

Hej.
Har du kajaker till salu ?
Ej intresserad av av plastkajaker,är 165 lång väger 73 kg.

Henrik 05.05.2016 12:52

Har ni nån sida på fb där man kan få uppdateringar osv?
Mvh Henrik

Åsa Marmsten 17.09.2015 10:01

Har en egen havskajak och vill gärna vara med nästa år.
Skicka gärna inbjudan på olika evenemang till mig.

Tobias 16.07.2013 12:48

Halloj Mats! Jag la upp bilder och vår lilla 'reseberättelse' från Hemavan och Över-uman på http://teamkbk.se/ventyr/midsommarpaddling.html / Tobias

| Svar

Senaste kommentarer

01.06 | 07:25

Hej Margit. Inget sådant är planerat. Om det skulle bli av så kommuniceras det via vår hemsida.

01.06 | 07:19

It is possible to follow on a guided tour. Please inform us in advance so the guide can paddle close to you. Of course we always wear life jackets.
Mats

24.05 | 12:25

Hej. I want to try this kayaking guided tour. I don't no swimming so is it possible for me to try? What are the criteria? Also I have never tried this before

23.05 | 06:35

Hej 😊Undrar om ni kommer att ha prova på i sommar?